پرش به محتوا

طراحی ساختمان مرکز نظارت بر استان آنتورپ براساس معیارهای پایداری

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : ساختمان جدید مرکز نظارت بر استان آنتورپ (Antwerp ؛ دومین شهر بزرگ پس از بروکسل و از نظر واحد شهری، بزرگ ترین شهر و مقر اصلی فعالیت ‌های اقتصادی کشور بلژیک) در کشور بلژیک که توسط استودیوی معماران بلژیکی XDGA (پایه گذاری شده توسط معمار بلژیکی Xaveer De Geyter) و در زمینی به مساحت 33000 متر مربع در سال 2019 میلادی ساخته شده است، جایگزین مجموعه ای از ساختمان های مدرن بوده است که پیش از این تمامی، سایت را به اشغال خود درآورده بود و علاوه بر آن، نمی توانست با معیارهای پایداری جهان امروز سازگار باشد!

ساختمان مرکز نظارت بر استان آنتورپ

از آنجایی که مرکز شهرستان آنتورپ (Antwerp) سطوح سبز عمومی کمی دارد، تبدیل سایت از یک منطقه صرفا خصوصی، معدنی و زیربنایی به یک باغ عمومی یکی از ویژگی های ضروری مسابقه ی مدنظر برای طراحی این پروژه بود. احاطه شدن این منطقه توسط قطعه زمین های سبز به عنوان کلید شکل گیری یک پارک منسجم و بزرگ تر بوده است.

با قرار دادن کل برنامه فیزیکی موردنیاز در یک حجم فشرده درون پاویون، بخشی از فضای مقابل ساختمان بریده شد و ورودی اصلی را به خیابان نزدیک تر کرد. این حجم بزرگ پارک را به دو بخش تقسیم می کند؛ در نهایت، با بالا رفتن ارتفاع ساختمان، نقشه به دور یکی از گوشه های خود می چرخد و به سمت مرکز تغییر مسیر می دهد!

ساختمان مرکز نظارت بر استان آنتورپ

ساختمان جدید مرکز نظارت بر استان آنتورپ به ساختمان های همسایه ی موجود در سایت احترام می گذارد و شکلی مجسمه وار را ایجاد کرده است.

در طول فرایند طراحی، ساختمان پاویون جای خود را به یک حجم براق داد تا بتواند بخش برگزاری کنگره و نمایشگاه را در خود جای دهد. این ساختمان به عنوان یک پل از بالا و میان پاویون تصور شده است. در مرکز نقشه، یک خرپای فولادی بزرگ از یک هسته به هسته دیگر گسترش می یابد؛ دو خرپای دیگر نیز با دیوارهای بتنی ادغام شده اند و مثلث بندی آن ها شکل بازشوهای پنجره ها را مشخص کرده است.

در مرحله بعدی، این شکل پنجره در سراسر ساختمان اعمال شده است؛ زیرا به نظر می رسد برای ایجاد یک تعادل و هماهنگی ایده آل بین دسترسی به نورِ طبیعیِ روز و گرمای حاصل از تابش نور آفتاب ، بسیار کارآمد باشد.

نمای این ساختمان با موزاییک شیشه ای سفید رنگ و مات پوشانده شده است؛ در حالی که پاویون یک جعبه کاملا شفاف در میان پارک است!

هنوز نظری ندارید ، صدای خود را به زیر اضافه کنید!


افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *