پرش به محتوا

مدرسه EB 2/3 ؛ طراحی فضای آموزشی با هدف تعامل با افراد

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : مدرسه و فضای آموزشی EB 2/3 در نزدیکی روستای Taipas واقع در شهر گویمارائس (GUIMARÃES) در کشور پرتغال واقع شده است؛ پروژه ای که طراحی آن بر عهده ی معماران پرتغالی Pitagoras بوده است.

مدرسه EB 2/3

این مدرسه در زمینِ متعلق به مدرسه ی دیگری که به طور کامل تخریب شده است، ساخته شده است! هدف اصلی این مداخله علاوه بر جایگزینی یک مدرسه ی جدید با امکانات آموزشی کامل به جای مدرسی قدیمی (که بر اساس یک طرح کاملا ناکارآمد ساخته شده بود و برای مدت طولانی نمی توانست حداقل شرایط آموزش و یادگیری را فراهم نماید) ، پیشنهاد یک بررسی و برنامه ریزی مجدد برای کل فضا با در نظر گرفتن محدودیت های جدید همراه با طراحی فضاهای خارجی، زمین های بازی جدید، باغ و یا حتی مناطق جدید برای تفریح دانش آموزان و ایجاد روابط جدید با محیط پیرامون خود بود.

مدرسه EB 2/3

مجموعه ای از اصول معین و مشخص برای توسعه ی این پروژه انتخاب شد، که به شرح زیر فهرست بندی شده است:

سازمان عملکردی و سلسله مراتب عملکردها، بنیادی برای استفاده آسان و دلپذیر هر ساختمان، جست و جو برای دستیابی به وضوح بالا در سازمان عملکردی و مکانی که به درک آسان عناصر سازه ای ساختمان منجر می شود.

جالب است بدانید در طراحی این مدرسه و فضای آموزشی، ارتباط با جامعه نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ یعنی مکان فضاهای مکمل مانند سالن اجتماعات، کتابخانه و زیرساخت های ورزشی با توجه به نوع استفاده از آن ها تعیین شده است.

مشخصات توپوگرافی زمینِ پروژه در کنار تفاوت های قابل توجه بین بسترهای موجود و همچنین ابعاد و اندازه ی کوچک آن با در نظر گرفتن پیچیدگی و گسترش برنامه، باعث اتخاذ یک راه حل کاملا متفاوت برای طراحی ساختمان جدید شد.

دو بستر برای طراحی و ساخت مدرسه جدید و چهار منطقه ی عملکردی برای ساختمان این مدرسه تعریف شده است. اولین محلی که عملکردها را در خود جای داده است، یک فضای عمومی است و می تواند توسط عموم مردم مورد استفاده قرار گیرد. برای کلاس های درس، سه حجم مستقل با هدف ایجاد امکان قرار دادن گروه های سنی مختلف در مکان های مختلف ایجاد شده است. در طبقه پایین که به طور مستقیم به فضاهای تفریحی در فضای باز متصل است، تمام اتاق ها و فضاهای مکمل مربوطه قرار گرفته است که هسته آموزش بصری و فن آوری را تشکیل می دهد.

همچنین در این پروژه برای ایجاد تهویه و ورود نور طبیعی به فضاهای داخلی نیز چندین پاسیو طراحی شده است.

هنوز نظری ندارید ، صدای خود را به زیر اضافه کنید!


افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *