پرش به محتوا

پروژه Quayside ؛ یک پروژه توسعه نوآورانه و چندعملکردی

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : پروژه Quayside به مساحت 6 هزار و هشتصد متر مربع ، یک پروژه ی توسعه ی نوآورانه و چندعملکردی است که باعث ایجاد محیط کار سالم و بومی برای صرف غذا، تفریح و استراحت در واحه ای سبز در میان یک محله صنعتی و شلوغ در هنگ کنگ (منطقه ‌ای خودمختار در جنوب کشور چین) شده است.

لازم به بیان است با وجود یک فضای لابی در طبقه همکف و مغازه های خرده فروشی در طبقه اول و دوم و یک بالکن بزرگ و سبز در طبقه سوم، بازشوهای های دایره ای شکل بزرگی ایجاد شده اند تا بتوانند ارتباط بصری حداکثری را ایجاد نمایند و عملکردهای متعدد را با یکدیگر به نحو احسنت ادغام کنند. در فضای جانبی این بازشوها، جعبه های سبزی (Flower box) تعبیه شده است که به روش آبیاری خودکار نگهداری می شوند و از سیستم نورپردازی خاصی نیز برخوردار هستند.

طبقه دوم این پروژه، توسط یک پله ی مارپیچ بزرگ که به یک مسیر پیاده رو نیز مجهز شده است، در ارتباط با بالکن بزرگ و سبزی به متراژ 4300 متر مربع در طبقه سوم می باشد. در این پروژه، تمامی طراحی ها براساس معیارهای صدور گواهینامه WELL برای دستیابی به یک محل کار سالم در میان یک محیط صنعتی انجام شده است (گواهینامه WELL  اولین گواهینامه حرفه ‏ای است که منحصرا بر ارتباط میان میزان سلامتی استفاده ‏کنندگان از فضاهای داخلی با محیط ساخته شده تاکید دارد)

پروژه Quayside توانسته است گواهینامه های LEED Platinum و BEAM Plus Platinum و همچنین WELL GOLD را نیز دریافت نماید.

مفهوم سبز در این پروژه ی چندعملکردی که توسط معماران CL3 طراحی شده است، با اقدامات زیر به دست آمده است:

  • بهره گیری از مقدار زیاد گیاه و نگهداری به روش آبیاری خودکار که باعث ایجاد ستون های عمودی سبز شده است.
  • بهره گیری از یک طرح خورشیدی با فیلتر گرما که می تواند نور طبیعی را توسط بازشوها به فضای داخلی وارد نمیاد.
  • بهره گیری از سطل های بازیافت، بالکن بزرگ مقیاس و سبز برای استراحت، مسیر پیاده روی و سیستم اطلاعات هوشمند که برای دستیابی به بالاترین سطح استاندارد WELL (طراحی صحیح سیستم تهویه به هدف ارتقای کیفیت سلامت کارکنان) با یکدیگر ادغام شده اند.
  • ایجاد ارتباط متقابل میان فضای پذیرش بخش اداری و مغازه های خرده فروشی از طریق ایجاد بازشوها در کف طبقات که به تقویت سبک زندگی متعادل کار ، استراحت و تفریح کمک می کند.

نحوه ی طراحی  پروژه Quayside به گونه ای است که توانسته مرزهای ساختمان را محو کند و فضای داخلی و خارجی آن را با یکدیگر ادغام نماید! افرادی که در این محل کار می کنند، نه تنها می توانند با یک روش سالم و راحت کار کنند، بلکه می توانند بدون خارج شدن از ساختمان نیز به نیازهای خود پاسخ دهند.

 

هنوز نظری ندارید ، صدای خود را به زیر اضافه کنید!


افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *