پروژه طراحی و اجرای پاویون پارک در پارک ملی Hoge Veluwe

پاویون پارک

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : پاویون پارک، یک رستوران، چند واحد تجاری کوچک و چند فضای چندمنظوره را در خود جای داده است.  بر همین اساس می توان ادعا کرد که بهترین گزینه برای برگزاری رویدادهای فرهنگی، آموزشی و اجتماعی است. این فضای 3360 مترمربعی در میانه ی پارک ملی Hoge Veluwe در کشور هلند (The Netherlands) جانمایی شده است! کار طراحی و اجرایش هم برعهده ی تیمی از معماران کمپانی معماری De Zwarte Hond + MONADNOCK بود. در ادامه ی مطلب، تلاش خواهیم کرد که شما را با جنبه های مختلف پروژه طراحی پاویون پارک آشنا کنیم. پس لطفاً با ما همراه باشید.

پاویون پارک

پاویون پارک
پاویون پارک

ساختمان پاویون پارک به نقطه ی عطفی جدید در پارک ملی Hoge Veluwe تبدیل شده است. حالا دیگر بازدیدکنندگان می توانند چشم اندازی جدید را مشاهده کنند و پاتوقی تازه را برای استراحت در میانه ی یک روز پرهیجان داشته باشند. تیم معماران این پروژه یک هدف محوری و یک اولویت اصلی داشتند. و آن این بود که ساختمان به بخشی جدایی ناپذیر از پیکره ی طبیعت مجاورش تبدیل شود. تبلور این ایده را می توانید در طراحی داخلی و شیوه های خاص نورپردازی مجموعه نیز مشاهده کنید.

پاویون پارک

پاویون پارک
نمای پاویون پارک

پارک ملی Hoge Veluwe، یک منطقه ی حفاظت شده ی 5400 هکتاری و یکی از محبوب ترین شکارگاه های اروپاست. حالا دیگر علاقمندان به طبیعت، می توانند از خلاقانه ترین دستاوردهای هنر و معماری نیز بهره مند شوند. پاویون پارک، در نگاه اول، تصویر یک خانه ی ساده ی روستایی را در ذهن شما تداعی خواهد کرد. سقف دوگانه ی ساختمان فاصله ی زیادی با تاج درختان مجاورش دارد. اما همین ساختار ساده، می تواند به شکلی غیرمعمول با طبیعت سبز اطرافش یکی شود.

پاویون پارک

پاویون پارک
موقعیت پاویون پارک

بخش اعظمی از نمای پاویون پارک با کمک متریال شیشه طراحی شده است. این نماسازی به همان اندازه که باشکوه است، فروتنانه نیز به نظر می رسد. فضای مرکزی، در امتداد دیوار شیشه ای گسترش می یابد. در آن یک سالن بزرگ و یک راه پله ی شیک جانمایی شده است. این سالن بزرگ، همان راهنمایی است که می تواند علاقمندان را برای پیدا کردن سرگرمی موردنظرشان هدایت کند. ساختار پاویون کاملا انعطاف پذیر و چندمنظوره است. بر سقف آن، پنل های خورشیدی جانمایی شده اند. علاوه بر این، سایر متریال نیز به گونه ای انتخاب شده اند که نتیجه ی نهایی کاملا پایدار و بدون نیاز به تعمیر و نگهداری ممتد باشد. علاوه بر این، بسیاری از مسیرهای دوچرخه سواری، پیاده روی و حتی پارکینگ خودرو نیز از کنار این پاویون می گذرند.

پاویون پارک
پلان طبقه اول

 

پاویون پارک
پلان طبقه همکف

خانه نفوذپذیر ؛ داستان تولد یک خانه پایدار

خانه نفوذپذیر

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : خانه نفوذپذیر، یک ساختمان مسکونی 307 مترمربعی در کوالالامپور (Kuala Lumpur)، پایتخت کشور مالزی (Malaysia) است. این خانه، در سال جاری میلادی (2021) به بهره برداری رسید و حاصل هنرمندی و خلاقیت تیمی از معماران کمپانی معماری Tangu می باشد. خانه نفوذپذیر، رو به شرق دارد و در طول دهه های گذشته، بارها مورد نوسازی و بازطراحی قرار گرفته است. اما این بار، ماجرا کمی متفاوت است. آنچه که در ادامه ی این مطلب برای شما بازگو خواهیم کرد، داستان ظهور یک خانه ی پایدار است. خانه ای که پس از دوره های طولانی تحقیق و توسعه، و با آزمایش مداوم ایده ها و اصول گوناگون طراحی شده است. برای شناخت بیشتر خانه نفوذپذیر، با ما همراه باشید.

خانه نفوذپذیر

خانه نفوذپذیر
خانه نفوذپذیر

تیم معماران خانه نفوذپذیر، استراتژی طراحی خود را بر رویکردها و دیدگاه های مینیمالیستی استوار نمودند. از سوی دیگر، آن ها تلاش زیادی برای تبعیت از اصول معماری دوستدار محیط زیست و پایدار کردند. در همین راستا، می توان مشاهده کرد که این واحد مسکونی، ردپای اندکی را بر سایت پروژه جا گذاشته است. علاوه بر این، اثر کربنی ساختمان نیز به میزان قابل توجهی پایین است. اگر از متریال به کار رفته در خانه نیز بپرسید، باید بگوییم که آنها هم تاحدممکن طبیعی و محلی هستند. در کنار همه اینها، نفوذپذیری، یکی از اساسی ترین اصل هایی بود که در طراحی خانه، مورد توجه قرار گرفت.

خانه نفوذپذیر

خانه نفوذپذیر
نمایی از خانه ی نفوذ پذیر

در ساختمان خانه نفوذپذیر، شاهد جانمایی سه بلوک مسکونی هستیم. در هر کدام از این بلوک ها سوئیت های خانوادگی بزرگی جای گرفته اند. جالب تر اینکه این سوئیت ها، به دور یک محوطه ی عمومی سازماندهی شده اند. فضاهای داخلی هر سوئیت را می توان به دو بخش تقسیم کرد. یکی بخش (یا بهتر بگوییم، جعبه‌ ی) خصوصی و دیگری، فضاهای جمعی و بینابینی! در فضاهای جمعی، آشپزخانه و اتاق غذاخوری قرار گرفته اند. در جعبه ی خصوصی هم، اتاق های خواب و سرویس های بهداشتی قرار دارند.

خانه نفوذپذیر

خانه نفوذپذیر
خانه ی نفوذ پذیر از نمایی متفاوت

خانه نفوذپذیر می توان میزان ورودی نور و هوای تازه را کنترل کند. در واقع، ادعای گزافی نیست اگر بگوییم که در این خانه، عناصر طبیعی به صورت مساوی و عادلانه در بین تمامی واحدهای مسکونی تقسیم خواهند شد. از سوی دیگر، استفاده از سیمان، آلومینیوم و پانل های دوجداره پلی کربنات نقش مهمی را در کنترل مصرف انرژی فضاهای داخلی بر عهده دارند.

خانه نفوذپذیر
پلان طبقه اول

 

خانه نفوذپذیر
پلان طبقه همکف

 

خانه نفوذپذیر
مقطع