خانه LSC ؛ پاسخی از قلب قرن نوزدهم به نیازهای انسان معاصر

خانه LSC

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : خانه LSC در قلب پورتو (Porto)، دومین شهر بزرگ در کشور پرتغال (Portugal) واقع شده است. این خانه از نظر جغرافیایی، موقعیتی خاص دارد. چرا که در منطقه ای از شهر واقع شده است، که به بافت سنتی قرن نوزدهمی و خانه های مجلل بورژوازی اش معروف است. کار طراحی و اجرای این خانه 300 مترمربعی، بر عهده ی تیمی از معماران استودیوی معماری Alexandre Loureiro بود. البته، بد نیست بدانید که این پروژه در سال 2016 میلادی، یعنی حدودا پنج سال پیش به بهره برداری رسید. در ادامه ی این مطلب، شما را به تماشای مهم ترین ویژگی های طراحی خانه LSC خواهیم برد. پس با ما همراه باشید.

خانه LSC

خانه LSC
خانه LSC

تیم معماران این پروژه برای ساخت خانه LSC دو قطعه زمین باریک اما بلند را به هم متصل کردند. قطعه ی نخستین، رو به سوی خیابان اصلی دارد و قطعه ی دوم، اندکی عقب تر است. در قطعه ی نخشتین ساختمان A و در قطعه ی عقب تر، ساختمان B ساخته شد. اما یکی از جالب ترین عناصر موجود در این خانه، باغی است که در میانه ی دو بخش اصلی جانمایی شده است. در گوشه ای از این باغ هم یک کارگاه مجسمه سازی به چشم می خورد. پس همانطور که از شواهد برمی آید LSC هم یک ساختمان مسکونی است و هم یک آتلیه ی هنری!

خانه LSC

خانه LSC
فضاهای داخلی خانه LSC

عملکردهای اصلی خانه در ساختمان A واقع شده اند. البته، باید اشاره کنیم که در این پروژه سلسله مراتب به صورت عمودی سازماندهی می شوند. بنابر این توضیح، طبقه ی همکف، مناطق اجتماعی تر را در خود جای داده است. یعنی آشپزخانه و اتاق های نشیمن و غذاخوری در طبقه ی همکف هستند. البته، شاید شما هم مثل ما به وجد بیایید اگر متوجه شوید که اتاق نشیمن این خانه به روی باغ میانی گشوده خواهد شد.

خانه LSC

خانه LSC
نمای دیگر از خانه LSC

طبقه ی بالایی LSC، اتاق های خواب، سرویس های بهداشتی و اتاق رختشخورخانه را در خود جای داده است. در کنار این فضاهای خصوصی، یک کتابخانه و یک دفتر کار هم به چشم می خورند. ناگفته پیداست که سازماندهی فضایی این بخش از خانه نیز به صورت عمودی انجام شده است. این ساختمان می تواند تمامی نیازهای یک انسان معاصر را برآورده کند. در کنار این، تیم معماران Alexandre Loureiro تلاش کردند که به میراث معماری پورتو نیز بی توجه نباشند. پس در طراحی فضاهای داخلی و خارجی هم از الگوهای معماری صنعتی پرتغال بهره گرفتند و هم از آهنگ معماری مسکونی محله!

خانه LSC
پلان طبقات اول و دوم

 

خانه LSC
پلان طبقات سوم و پشت بام

 

خانه LSC
مقطع

مرکز اجتماعی وارویک هال ؛ طرحی برای پاسخگویی به نیازهای معاصر

مرکز اجتماعی وارویک هال

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : مدیران کلیسای سنت جان باپتیست، در بورفورد (Burford)، یکی از شهرک های مسکونی بریتانیا (UK)، دست به اقدامی جسورانه زده اند. آن ها پروژه ی توسعه ای را آغاز کرده اند که می تواند کلیسا و جامعه ی محلی را دوباره با هم متحد کند. این پروژه، مرکز اجتماعی وارویک هال (Warwick Hall) نام دارد. وارویک هال، یک ساختمان 941 مترمربعی است که در سال 2017 میلادی به بهره برداری رسید. کار طراحی و اجرایش هم برعهده ی تیمی از معماران کمپانی معماری Acanthus Clews بود. در ادامه ی این مطلب، تلاش خواهیم کرد که شما را با زیروبم طراحی مرکز اجتماعی وارویک هال آشنا کنیم. پس در این سفر هیجان انگیز، با ما همراه باشید.

مرکز اجتماعی وارویک هال

مرکز اجتماعی وارویک هال
مرکز اجتماعی وارویک هال

تیم معماران این پروژه، اهداف خود را حول محور انعطاف پذیری و هماهنگی با ریتم ساختمان های مجاور تعریف کردند. به زبان ساده تر، آن ها می خواستند که سالن جدید شهر به اندازه ی کافی منعطف باشد. چرا که می بایست به طیف وسیعی از نیازهای کاربران نهایی پاسخی درخور توجه ارائه دهد. از سوی دیگر، یکی از مهم ترین چالشهای پیش روی این تیم، ارزش تاریخی بالای ساختمان کلیسا و همسایگانش بود.

مرکز اجتماعی وارویک هال

مرکز اجتماعی وارویک هال
فضاهای مرکز وارویک هال

استراتژی طراحی مرکز اجتماعی وارویک هال براساس احترام به ریشه های تاریخی منطقه چیده شد. از سوی دیگر، قرار بر این شد که تاسیسات و فضاهای جدید در حداقل میزان خود باشند. پس توده ی وارویک هال به چندین ساختار کوچک تقسیم شد. البته جالب است بدانید که هر کدام از این ساختارهای کوچک تر، به صورت مستقل و جدا از تالار اصلی طراحی و اجرا شده اند. به کمک این عناصر سنگی، سلسله مراتب واضح تر و جدیدتری برای سایت پروژه تعریف شده است.

مرکز اجتماعی وارویک هال

مرکز اجتماعی وارویک هال
موقعیت مرکز وارویک هال

پالت متریال مرکز اجتماعی وارویک هال، ساده، سنتی و محلی است. بیایید به تصاویر منتشر شده از وارویک هال با دقت نگاه کنیم. همانطور که مشاهده می کنید، بخش اعظمی از ساختار ساختمان، با کمک متریال سنگ شکل گرفته است. البته، بد نیست بدانید که این متریال سنتی و محلی با روکش و لعابی معاصر پوشانده شده اند. با این امید که کاربرد و فراگیری ساختمان در بهترین شکل ممکن به منصه ی ظهور برسد. علاوه بر این، جالب است بدانید که سیستم گرمایش و سرمایش وارویک هال از جنس پمپ حرارتی زیرزمینی می باشد. پس نگرانی ها از بابت مصرف بی رویه ی انرژی نیز بی مورد خواهند بود.

مرکز اجتماعی وارویک هال
پلان طبقه اول

 

مرکز اجتماعی وارویک هال
پلان طبقه همکف