پرش به محتوا
خانه Abejas

خانه Abejas ؛ ادغام معماری و طبیعت در محله ای متراکم

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : خانه Abejas در مریدا، یکی از شهرهای تاریخی کشور مکزیک (Mexico) واقع شده است. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که این ساختمان مسکونی، فقط چند متر تا مهم ترین نماد شهر، یعنی خیابان Paseo de Montejo فاصله دارد. این خیابان برخی از مهم ترین بناهای شهر را در بر گرفته است. تاریخ دانان اعتقاد دارند که Paseo de Montejo همزمان با تاسیس شهر مریدا در سال 1542، متولد شده است. به هر روی، این خانه ی 400 متر مربعی، حاصل هوشمندی و خلاقیت تیمی از معماران کمپانی معماری TACO taller می باشد. قرار بود این پروژه به پرچمداری برای بهبود ساخت و ساز در محله و حفظ کاربری های مسکونی آن تبدیل شود. اگر می خواهید بدانید که تمامی این اهداف، محقق شده اند یا نه؟ با ما همراه باشید! در ادامه ی این مطلب، پروژه را از جنبه های مختلفی بررسی خواهیم کرد.

خانه Abejas

خانه Abejas
خانه Abejas

خانه Abejas

 

آشنایی با ریشه های پروژه مسکونی خانه Abejas

تیم معماران پروژه Abejas یک اولویت واضح و مشخص داشتند. آن ها می خواستند که خانه را به پناهگاهی امن و مطمئن تبدیل کنند. می پرسید چرا؟ چون تماس با طبیعت، یا بهتر بگوییم، ادغام فضاهای زندگی در طبیعت، یکی از مهم ترین آرزوهای ساکنین Abejas به شمار می رفت. اما از یاد نبرید که این ادغام قرار بود در یکی از متراکم ترین مناطق شهری مریدا صورت بگیرد. آنقدر متراکم، که می توان ادعا کرد هیچ ساختمان قدیمی ای در محله پیدا نمی شود. هر آنچه که هست، حاصل بازسازی های یک دهه ی اخیر می باشد.

خانه Abejas

خانه Abejas
نمایی از خانه Abejas

اما بگذارید چند کلامی هم از ساختار Abejas با شما سخن بگوییم. در طبقه ی همکف این واحد مسکونی، یک فضای کار تاریک و نه چندان راحت وجود داشت. از سوی دیگر، یک کارگاه روشن و پر از نور هم در طبقه ی فوقانی جای گرفته بود. فضای کاری همکف، قدیمی تر بود و کارگاه بالایی، ده سال پیش به مجموعه اضافه گشته بود.

خانه Abejas

 

نگاهی به زبان معماری پروژه Abejas

تیم معماران TACO تصمیم گرفتند که تقریبا تمامی دیوارهای جداکننده ی طبقه ی همکف را تخریب نمایند. به این ترتیب، راه برای نفوذ نور خورشید به گوشه و کنار ساختمان، باز می شد. هرچند نباید ناگفته بماند که سیستمی متشکل از ستون های فلزی، تیرهای بتنی و دیوارهای باربر مسئولیت حفظ استحکام، ثبات و پایداری بنا را برعهده گرفتند.

خانه Abejas
نمای خانه Abejas

در طبقه ی همکف خانه، جز آن فضای کار، گزینه های دیگری هم جانمایی شدند. از این میان می توان به یک آشپزخانه، یک اتاق غذاخوری دلباز و دوست داشتنی و یک اتاق نشیمن خانوادگی اشاره کرد. از سوی دیگر،  یک پاسیو در مجموعه شکل گرفت که دسترسی مستقل به کارگاه طبقه بالای خانه را ممکن می نمود. در کنار آن کارگاه، یک اتاق مطالعه هم جای گرفت. کمی آن سو تر، یک اتاق خواب مستر و یک اتاق مهمان هم به چشم می خورد.

خانه Abejas
پلان

 

خانه Abejas
مقطع

هنوز نظری ندارید ، صدای خود را به زیر اضافه کنید!


افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *