خانه Viewpoint ؛ تسلط فضاهای باز بر فضاهای بسته

خانه Viewpoint

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : خانه Viewpoint در زمینی به مساحت 324 مترمربع و در باورو (BAURU)، یکی از شهرهای کشور برزیل (Brazil) ساخته شد. پیش از هر چیز، بهتر است بدانید که این شهر 366 هزار نفری، با مشکلات شدید زه کشی و دفع فاضلاب دست و پنجه نرم می کند. تیم معماران استودیوی معماری Lívia Zanelli در چنین شرایطی پروژه ی طراحی و اجرای خانه Viewpoint را آغاز کردند. آن ها تصمیم گرفتند که حدود یک سوم از سایت پروژه را به صورت کاملا نفوذپذیر طراحی کنند. به این ترتیب، خانه با کمک چهار پوسته ی اصلی سازماندهی شد. فصل مشترک این چهار پوسته، راه پله ای است که می تواند به مناطق باز و آزاد فضاهای داخلی و خارجی، اشکال و جهات مختلف آن قوام و جلا ببخشد. در ادامه ی این مطلب، شما را به تماشای مهم ترین خصوصیات زبان معماری این پروژه ی مسکونی خواهیم برد.

خانه Viewpoint

خانه Viewpoint
خانه Viewpoint

خانه Viewpoint

معرفی فضاهای داخلی خانه 

مساحت فضاهای داخلی خانه Viewpoint چیزی در حدود 270 مترمربع است. اما ماجرا از جایی شگفت انگیز می شود که بدانید این اقامتگاه مسکونی، یک حیاط 360 مترمربعی دارد. به این ترتیب، با وجود همجواری خانه و یک خیابان شلوغ، باز هم فضای لازم برای تنفس، بازی و گذراندن اوقات فراغت، فراهم شده است. اما بیایید که نگاهی از نزدیک به چیدمان فضایی این واحد مسکونی بیندازیم. در طبقه ی همکف خانه، گاراژ، پارکینگ دوچرخه ها و رختشورخانه جای گرفته اند. البته، همانطور که گفتیم، بیش از 60 درصد از فضای طبقه همکف، آزاد و باز می باشد. در طبقه ی میانی خانه Viewpoint سرویس های بهداشتی، اتاق های خواب و یک کتابخانه قرار دارند. بالاترین طبقه هم یک آشپزخانه، یک استخر شنا و تراسی مشرف به دره ی مجاور سایت را دربر گرفته است.

خانه Viewpoint

خانه Viewpoint
نمایی از خانه Viewpoint

خانه Viewpoint

پالت متریال خانه 

تیم معماران این پروژه به دنبال پیدا کردن راهی برای کاهش هزینه های ساخت و نگهداری بودند. در راه رسیدن به این هدف نیز از ساختارهای فلزی، بلوک های بتنی و تاسیسات روکار بهره گرفتند. البته، دیوارهای داخلی خانه، به خصوص در طبقه ی میانی آن از جنس گچ ساخته شده اند. از سوی دیگر، در این پروژه با مشکل تامین نور طبیعی و هوای تازه مواجه نخواهیم بود. که آن هم به لطف تعدد تراس ها و فضاهای باز کوچک و بزرگ است. به علاوه، بد نیست بدانید که بخش بزرگی از انرژی مورد نیاز خانه توسط پانل های خورشیدی تامین می شود.

خانه Viewpoint
پلان پشت بام

 

خانه Viewpoint
پلان طبقه میانی

 

خانه Viewpoint
پلان همکف

خانه Parrish ؛ آخرین عضو یک مجموعه ی عظیم مذهبی

خانه Parrish

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : خانه Parrish حدودا 417 متر مربع مساحت دارد. با این حال، خود، بخشی از یک سیستم بزرگ تر است! در واقع، این ساختمان، متعلق به یکی از جوامع مذهبی سان فرانسیسکو، یکی از شهرهای کشور آرژانتین (Argentina) می باشد. در سایت این پروژه، یک کلیسا، یک مهمانسرا، یک مرکز آموزشی، و حالا، خانه Parrish جانمایی شده اند. جالب است بدانید که تمامی این ساختمان ها از طریق یک سری حیاط به هم پیوسته، با هم در ارتباط هستند. در ادامه ی این مطلب، شما را به تماشای مهم ترین جرئیات طراحی خانه Parrish خواهیم برد. در این سفر فراموش نشدنی با ما همراه باشید.

خانه Parrish

خانه Parrish
خانه Parrish

خانه Parrish

ساختمان Parrish توسط تیمی از معماران خلاق و خوش فکر استودیوی معماری Monti Bruno Morero طراحی شده است. شاید بارزترین مشخصه ی این خانه، توالی یک سفر فرضی و یکنواخت باشد. سفری که در راهروهای ساختمان ادامه می یابد و با ریتم نور خورشید، جان می گیرد. تیم معماران این پروژه در جای جای سقف و دیوارهای خانه، نورگیرهای متعددی را جانمایی کرده اند. این نورگیرها به فضاهای داخلی Parrish که آراسته به رنگ سفید هستند، حجمی غیرمنتظره اما منحصر به فرد می بخشد.

خانه Parrish

خانه Parrish
نمایی از خانه Parrish

خانه Parrish

سایت این پروژه به سه بال اصلی تقسیم شده است. البته، هر کدام از این بال ها، محدودیت های خاص خود را دارند. مثلاً یکی به محدوده ی حیاط داخلی ختم می شود و دیگری، دیوار به دیوار ساختمان های همسایه است. اما ستاره ی درخشان Parrish در بال جنوبی آن قرار گرفته است. شاید از خودتان بپرسید که این ستاره ی درخشان چطور جایی است؟ اینجا، این ستاره ی درخشان، اتاق بزرگی است که بخش اعظمی از زندگی اجتماعی کشیش ها در آن می گذرد. بال های غربی و شمالی هم به ترتیب دو و سه اتاق خواب را در خود جای داده اند.

خانه Parrish

خانه Parrish
چشم انداز خانه Parrish

خانه Parrish

اما بیایید که کمی هم در مورد پالت متریال پروژه ی Parrish با هم سخن بگوییم. تیم معماران Monti Bruno Morero بخش بزرگی از فضاهای خانه Parrish را با کمک متریال آجر سازماندهی کردند. اما حقیقت ماجرا، چیز دیگری است. در واقع، آن ها آجر را به عنوان مکمل متریال بتن برگزیده بودند. به این ترتیب توانستند بافت جذابی را ایجاد کنند که همزمان، تداوم تاریخی مجموعه را نیز حفظ می کند.

خانه Parrish
طرح اگزونومتریک

 

خانه Parrish
پلان

 

خانه Parrish
مقطع