دفتر کار The Vibes ؛ طراحی براساس اصول زیست اقلیمی

دفتر کار The Vibes

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : دفتر کار The Vibes یک ساختمان اداری است که براساس اصول زیست اقلیمی طراحی شده است. به زبان ساده تر، در این دفتر کار مجموعه ای متنوع از فضاهای باز و سبز در کنار همدیگر جانمایی شده اند. اما اصلی ترین هدف و مهم ترین دلیل استفاده از چنین طرحی چه می تواند باشد؟ چیزی جز ایجاد آرامش در یک منطقه ی پرتراکم شهری؟ کار طراحی و اجرای دفتر کار The Vibes بر عهده ی تیمی از معماران کمپانی معماری Infinitive بود. آن ها این پروژه ی 1555 متر مربعی را در بهار سال 2021 میلادی به بهره برداری رساندند. در ادامه ی مطلب، تلاش خواهیم کرد که شما را با مهم ترین ویژگی های پروژه ی طراحی و اجرای دفتر کار The Vibes آشنا کنیم. پس لطفاً با ما همراه باشید.

دفتر کار The Vibes

دفتر کار The Vibes
The Vibes

دفتر کار The Vibes در آن فو (An Phú) ساخته شد. یعنی در یکی از مناطق مسکونی کشور ویتنام (Vietnam)! تیم معماران این پروژه، طرحی خلاقانه و شگفت انگیز داشتند. آن ها تصمیم گرفتند که فضاهای داخلی ساختمان اداری The Vibes را در چند سطح ارتفاعی مختلف سازماندهی کنند. از سوی دیگر، یک باغ در قسمت جلویی ساختمان جانمایی شد. اما این تنها فضای سبز مجموعه نیست. باغ جلویی می تواند شما را به سمت لابی این دفتر کار هدایت کند. و از آنجا هم به سادگی خواهید توانست به سوی باغ مرکزی The Vibes بروید.

دفتر کار The Vibes

دفتر کار The Vibes
فضاهای سبز دفترکار The Vibes

احتمالا تا حدودی با وضعیت آب و هوایی کشور ویتنام و گرمای سوزاننده ی خورشیدش آشنا هستید. تیم معماران، با کمک میکرو اقلیم ها، دیوارهای سبز و فضاهای سبز کوچک و بزرگ، در پی رسیدن به هدفی خاص بودند. آن ها می خواستند تحمل گرمای سوزان این کشور را کمی آسان کنند. از سوی دیگر، یکی از جالب ترین تمهیدات طراحی این پروژه وجود یک سقف معلق 200 متری است. این سقف، می تواند سایه بان خوبی برای فضاهای خارجی پروژه باشد. حالا بیایید به دسترسی بخش عمده ای فضاهای داخلی به باغها و فضاهای خارجی دفتر کار The Vibes فکر کنیم. غیر از این است که در این پروژه، حرکت به سوی فضاهای باز و کار در فضاهای خارجی مورد تشویق قرار می گیرد.

دفتر کار The Vibes

دفتر کار The Vibes
نمایی متفاوت از دفترکار The Vibes

همه ی فضاهای عمومی The Vibes از یک سیستم تهویه ی طبیعی برخوردارند. از سوی دیگر، استفاده از پوسته های بامبو، اثرات تابش حرارتی خورشید را به طرز چشمگیری کاهش داده است. این انتخاب نیز موجب کاهش مصرف انرژی در فضاهای داخلی خواهد شد.

دفتر کار The Vibes

دفتر کار The Vibes
فضاهای داخلی دفترکار The Vibes

دفتر کار WGNB ؛ یک فضای اداری دنج و رویایی

دفتر کار WGNB

تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : دفتر کار WGNB در ماپو گو (Mapo – gu)، یکی از شهرهای در حال توسعه‌ی کشور کره جنوبی (South Korea) ساخته شده است. شاید برایتان جالب باشداگر بدانید که هولدینگ WGNB در حقیقت، یک کسب و کار خانوادگی است. دفتر اصلی و مرکزی آن هم در شهر سئول، پایتخت کشور کره جنوبی قرار دارد. کار طراحی و اجرای شعبه ی ماپو گوی دفتر کار WGNB را تیمی از معماران همین کمپانی (کمپانی WGNB) پیش بردند. آن ها تمامی فضاهای داخلی این ساختمان قدیمیِ چهار طبقه را بازسازی کردند. علاوه بر این، طبقه ی جدیدی را هم به طبقات ساختمان افزودند. در ادامه ی مطلب، شما را به تماشای مهم ترین ویژگی های این دفتر کار جذاب و تماشایی خواهیم برد. پس لطفا در این سفر کوتاه به شرق آسیا، با ما همراه باشید.

دفتر کار WGNB

دفتر کار WGNB
دفتر کار WGNB

همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، معماران WGNB فضاهای داخلی ساختمان قدیمی را کاملا بازسازی کردند. اما این دفتر کار قدیمی، عناصر زیادی داشت که می بایست حفظ شوند. مثلا نمای اصلی دفتر کار، که یک نمای آجری و قرمز رنگ بود، حفظ شد. از سوی دیگر، تمامی پنجره ها و بازشوهای قدیمی نیز بدون دخل و تصرف باقی ماندند. یادتان می آید که گفتیم تیم معماران، طبقه ای را به طبقات ساختمان اضافه کردند؟ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که نمای این طبقه، با کمک صفحات فولادی طراحی شده است. در حقیقت، این تیم خلاق و خوش فکر می خواستند که فضای تازه در تضادی دلنشین با طبقات قدیمی باشد. در باور معماران WGNB، فولاد ماده ای معاصر بود. پس خواستند که آن را در مقابل آجر، یکی از متریال پرکاربرد کشور کره جنوبی در دهه ی 1990 میلادی قرار دهند.

دفتر کار WGNB

دفتر کار WGNB
فضاهای داخلی دفتر کار WGNB

اما بیایید که با جذاب ترین عنصر فضاهای داخلی دفتر کار WGNB آشنا شویم. یعنی با دهلیزی است که از سه طبقه ی بالایی ساختمان می گذرد. به لطف این دهلیز، نور خورشید به سادگی راه خود را به فضاهای داخلی می گشاید. پس ناگفته پیداست که در سه طبقه ی بالایی، بازی نور و سایه، سکه ی رایجی خواهد بود. از سوی دیگر، اگر به تصاویر منتشر شده از این ساختمان اداری دقت کنید، به نکته ی جالبی خواهید رسید. آن هم اینکه تیم معماران، پالت رنگی این پروژه را تا حد ممکن روشن و سبک نگاه داشته اند. به این ترتیب، دفتر کار WGNB به یک فضای اداری روشن، مطبوع و دنج تبدیل شد.

دفتر کار WGNB

دفتر کار WGNB
مدل