ترکیب نور در معماری
خانه SDT، یک ساختمان مسکونی خانوادگی دو طبقه است. شاید مهم ترین ویژگی این خانه، وجود دو حیاط متقابل در دو سوی سایت پروژه باشد. این دو حیاط می توانند حجم زیادی از نور خورشید و هوای تازه را وارد فضاهای داخلی خانه نمایند. مسئولیت طراحی و اجرای SDT بر عهده ی تیمی از معماران Ronnie Alroy بود. آن ها توانستند که این ساختمان 450 متر مربعی را در اواسط سال 2020 میلادی به بهره برداری برسانند. در ادامه ی این مطلب، نگاهی کوتاه خواهیم داشت بر مهم ترین زوایا و خفایای زبان معماری خانه SDT! پس لطفاً تا انتهای مسیر، با ما همراه باشید.
ساختار در معماری خانه
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم، این ساختمان در میانه ی دو حیاط بنا شده است. به همین دلیل، نور خورشید می تواند به سادگی راه خود را به سوی فضاهای داخلی هموار کند.
اگر به تصاویر منتشر شده از پروژه با دقت نگاه کنید، ساختمان را به شکل جعبه ای سفید خواهید دید. این جعبه ی سفید از طبقه ی همکف آغاز می شود و تا زیر زمین امتداد می یابد. به همین دلیل، می توان آن را با استفاده از لغت چاه نور نیز توصیف کرد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که دهانه های عمیق خانه به نور خورشید، اجازه ی نفوذ تا اعماق زیر زمین را نیز می دهند.
بیشتر بخوانید: طرحی در بزرگداشت صنعت چوب آلمان
نگاهی دقیق تر به سازماندهی فضایی خانه SDT
در قلب این خانه یک راه پله به چشم می خورد و در کنار آن راه پله، فضایی نورگیر و درخشان قرار دارد. ستاره ی این فضا، پنجره ی افقی بزرگی است که می تواند منظره ای از استخر خانه را به ساکنین نشان دهد.
به علاوه، لازم است اشاره کنیم که پارکینگ ساختمان نیز در همین طبقه ی همکف قرار گرفته است.
طراح و معمار هستی؟ دانشجوی این رشته هستی؟ با فراگیری حرفه ای معماری با دوره آموزش رویت سطح خود را به مرحله جدیدی برسانید.