تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : دانشگاه فنی خاورمیانه که با نام METU هم شناخته می شود، یکی از قدیمی ترین و همزمان، معتبرترین دانشگاه های کشور ترکیه (Turkiye) است. پژوهش و تحقیق، یکی از مهم ترین فعالیت های این موسسه به شمار می آید. به همین دلیل، مدیران و مالکین دانشگاه تصمیم گرفتند که طرحی را برای ادغام 23 مرکز تحقیقاتی موجود در بطن دانشگاه، اجرا نمایند. در حقیقت، این طرح می تواند تمامی مراکز تحقیقاتی را در یک مجموعه ی واحد، گرد هم آورد. به علاوه، می توان امیدوار بود که تعامل بین تمامی دست اندرکاران طرح های پژوهش دانشگاه نیز افزایش یابد. در ادامه ی این مطلب، مروری کوتاه خواهیم داشت بر مهم ترین ویژگی های زبان معماری مرکز تحقیقات METU! امیدواریم که تا انتهای مسیر، با ما همراه باشید.
ساختار مرکز تحقیقاتی METU چطور شکل گرفت؟
پیش از هر چیز، بهتر است اشاره کنیم که METU را تیمی از معماران کمپانی معماری Emre Arolat طراحی کرده اند. این مرکز بر زمینی به مساحت 28600 متر مربع بنا شد و همین چند هفته ی پیش، در اوایل سال 2022 میلادی به بهره برداری رسید.
بگذارید کمی هم از ساختار مرکز با شما سخن بگوییم! در اینجا، یک دهلیز مرکزی جانمایی شده است. دهلیز مرکزی METU به عنوان محلی برای ملاقات و رودررویی پژوهشگران موسسه عمل می کند. اما شاید از خودتان بپرسید که به جز این دهلیز، چه فضاهایی در مرکز METU گنجانده شده است. بگذارید اینگونه بگوییم! در METU آزمایشگاه های تحقیقاتی، کلاس های درس، اتاق های جلسات و فضاهای کنفرانس هم به چشم می خورند. همه ی آن ها در سایر طبقات و به دور دهلیز مرکزی جانمایی شده اند.
جذاب ترین عنصر مرکز تحقیقاتی METU چیست؟
هیچ می دانید که جذاب ترین عنصر این فضای علمی – تحقیقاتی چیست؟ تیم معماران پروژه، کوچه ای را در مرکز به نام کوچه ی فولی نام نهاده اند. فولی ها، عناصر معمارانه ای هستند که بناست شما را به یاد هیچ کدام از حجم هایی که تا کنون دیده اید، نیندازند. در کوچه ی فولی، کافه ها، رستوران ها و چایخانه هایی جای گرفته اند. به این ترتیب، محققان و دانشجویان مرکز می توانند با حضور در این فضا، برای دقایقی از قیل و قال کارهای حرفه ای خود رهایی یابند و به تمدد اعصاب بپردازند.