تحریریه مجموعه آموزش مجازی آرک پرو : نفوذپذیری، در اصل یکی از اصطلاحات معروف در حوزه ی بیولوژی می باشد. بیولوژیست ها زمانی از این اصطلاح استفاده می کنند که مرزهای میان دو چیز متفاوت (یا حتی متضاد) به تمامی در هم شکسته باشد. پانسیون اتصال نفوذ پذیر (Permeable Junction) هم چنین مفهومی را در ذهن بینندگان خود متبادر می کند. این ساختمان مسکونی، در سورابایا، یکی از شهرهای کشور اندونزی (Indonesia) ساخته شده است. حدوداً 330 متر مربع مساحت دارد و حاصل هنرمندی و خلاقیت تیمی از معماران کمپانی معماری AndyRahman می باشد. در ادامه ی این مطلب، شما را به تماشای جزئیات زبان معماری ساختمان اتصال نفوذ پذیر خواهیم برد. با این امید که بتوانیم به شما نشان دهیم این اصطلاح بیولوژیکی چطور راه خود را به صنعت معماری باز کرده است. پس لطفاً تا انتهای مسیر، با ما همراه باشید.
در هم شکستن مرزهای بین یک ساختمان مسکونی و شهر چطور ممکن می شود؟
مهم ترین ویژگی ساختمان پانسیون اتصال نفوذ پذیر، وجود ابهام و ایهام در معرفی فضاهای بیرونی و درونی است. به عنوان نمونه، یکی از عناصر مهم این پروژه، یک درخت است. این درخت در ابتدا عنصری بیرونی بود. اما حالا در محدوده ای قرار دارد که به عنوان یک فضای داخلی می شناسیمش! با این حال، یک سوال هنوز هم پاسخ داده نشده است. فضاهای اطراف این درخت را باید در زمره ی فضاهای داخلی بشماریم؟ یا یک فضای بیرونی معمولی است؟
تیم معماران این پروژه، اولویت طراحی خود را به فضاهای اشتراکی داده بودند. به همین دلیل، جای هیچ تعجبی نیست اگر متوجه شوید که حتی اتاق های فردی و خصوصی هم مرزهای باریکی با محیط های اجتماعی دارند. به این ترتیب، ایجاد تعامل و گفتگوی سازنده به مهم ترین اصل های زبان معماری پروژه اتصال نفوذ پذیر تبدیل شده است.
بازیگر نقش اصلی پالت متریال پانسیون اتصال نفوذ پذیر کیست؟
با نگاهی به تصاویر این پروژه، می توان سلطه ی آجر بر پالت متریال اتصال نفوذ پذیر را درک کرد. در کنار آن، پانل های چوبی نیز نقش مهمی را در سازماندهی فضایی پانسیون ایفا می کنند. البته، آن ها به صورتی کاملاً مدرن طراحی شده اند. به همین دلیل، نه تنها مانعی برای گردش هوا و جریان نور نیستند، که به تقویت پویایی فضاها نیز کمک می نمایند.